onsdag 13 augusti 2014

Dag 3

Dagen började precis som alla andra dagar, med samling uppe vid stugan, förutom att nästan alla hade en flytväst på sig. Idag var det nämligen en utflyktsdag. Efter en genomförd samling drog grupp 1 ner mot vattnet och kanotklubben. Grupp 2 drog iväg till ängen och började deras 10 kamp som skulle hålla på under hela dagen.
 
Nere vid vattnet så blåste det ganska kraftigt. Med lite försening kom ändå alla i grupp 1 iväg i deras kanoter, mot Montebello(ute på bogesund). Det var tufft i motvinden, men alla kämpade på fantastiskt bra och alla tog sig fram till vårat mål inom tidsplanen. Väl där så började grupp 1:s 10kamp.
 
Nu var det dags för ledarna och ledarmotorbåten att släpa tillbaka alla kanoter till grupp 2 som hade hunnit slutföra de 5 första grenarna. Efter lite pyssel var då även grupp 2 iväg, och även de klarade den blåsiga paddlingen galant. När alla tagit sig fram sken solen och vi satt tillsammans i gräset och åt en god lunch. Under lunchen så jagade barnen i en vild jakt jaga iväg en av ledarna och hans bullar bort från skogen. Men ledaren lyckades tillslut komma tillbaka utan att ha blivit helt mörbultad av barnen och vi kunde fortsätta med aktiviteterna.
 
Båda grupperna fortsatte med deras 10kamp på Montebello. 10kampen var i båda grupperna en tajt och skrattande match mellan de 4 olika lagen de delades upp i. Grenarna var allt ifrån att kunna kasta ett ägg så långt som möjligt till varandra utan att det skulle spricka, och bygga ett flygplan som kunde flyga så långt som möjligt till traditionell säckhoppning.
 
Efter ett tag så var det dags att bege sig hemåt igen, grupp 1 började att paddla bort för att sedan göra klart de resterande grenarna på 10kampen vid stugan, medan grupp 2 gjorde deras grenar på Montebello. Och med en enorm vilja och ett väldigt slit, (och lite båtskjuts) så tog sig alla hem glada och vi kunde avsluta dagen med mackor uppe i stugan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
¨
Efter viss tjat från några enstaka personer som ville visa föräldrarna årets lägermode, med öronhattar och håret rakt upp. Som de så fint gjort i ordning på en ledare.
 


Grymt jobbat allihopa! som klarade denna tuffa dag!
Imorgon är det avslutning. Vi ses då!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar